تعمیر و ترمیم لعاب کاسه توالت و سنگ روشویی، یکی از راههای اساسی در تغییرات دکوراسیون و بهبود وضعیت سرویس بهداشتی است. البته همیشه ترمیم رنگ کاسه توالت، در جهت تغییر دکوراسیون نیست؛ گاهی اوقات به دلایل مختلف مثل تغییر رنگ دادن، شکستگی، خراش و یا از بین رفتن لعاب کاسه توالت و سنگ روشویی بر اثر ضربه نیاز به ترمیم و تعمیر است.
این موارد علاوه بر تاثیر بر ظاهر سرویس بهداشتی، به مرور باعث جمع شدن جرم و کثیفی هم میشوند، به همین دلیل بهتر است اقدامات مربوط به تعمیر روشویی انجام شود. هنگام بازسازی ساختمان، تعمیر روشویی و یا تعویض آن با لوازم جدید یک روش تغییر دکوراسیون است.
از سری اقداماتی که در تعمیر روشویی صورت میگیرد میتوان به تعمیر روشویی شکسته، ترمیم ترک روشویی، تعمیر روشویی شکسته با نودل، ترمیم لعاب سنگ روشویی و کاسه توالت اشاره داشت.مجموعه اقدامات لازم برای بازسازی و تعمیر روشویی، از ترمیم ترک سنگ دستشویی تا ترمیم و تعویض لولههای منتهی به روشویی و مواردی از این قبیل را در بر میگیرد.
هر کدام از قسمتها و لوازم روشویی در هنگام تعمیرات و بازسازی سرویس بهداشتی با استفاده از ابزارات مخصوص و اصول تعیین شده ترمیم و تعمیر میشوند. داشتن اطلاعات کافی در خصوص نحوه ترمیم و تعمیر روشویی شکسته و آسیب دیده اولین قدم در تعمیر و نگهداری این تجهیزات در سرویس بهداشتی پس از نصب است.
ترمیم لعاب کاسه توالت و سنگ روشویی
قبل از بررسی مراحل و روشهای مختلف تعمیر روشویی، بهتر است با ترمیم لعاب کاسه توالت و سنگ روشویی آشنا شویم، چرا که ممکن است در این مرحله، مشکل شما حل شود و نیازی به تعمیر روشویی به صورت کلی نداشته باشید. ممکن است بر اثر کشیدن اجسام فلزی یا ضربه روی کاسه توالت یا سنگ روشویی، لعاب آنها از بین برود و یا دچار خراش و ایجاد لکه فلزی روی سطح لعاب آن شود. در ادامه دو روش که به شما در ترمیم لعاب و رنگ کاسه توالت کمک میکند را بررسی میکنیم.
ترمیم لعاب سنگ روشویی با پودر اسیدی
یکی از روش های ترمیم لعاب سنگ روشویی و توالت برای از بین بردن لکههای فلزی، استفاده از پودر اسیدی میباشد. بعد از تهیه کردن این پودر، کافی است که محل لک و خراش را با این پودر اسیدی کاملا بپوشانید و سپس با یک اسکاچ کاملا خیس روی لکه بکشید تا کم کم، این لکه و خراش های فلزی از بین برود.
نکاتی که باید در نظر بگیرید این است که، حتما از یک اسکاچ نرم که دارای بافت فلزی نیست استفاده کنید و مراقب میزان فشاری که هنگام انجام کار میدهید باشید، لازم نیست این کار با فشار زیاد انجام شود.
ترمیم لعاب کاسه توالت با سنگ پا
از دیگر روش های ترمیم خراشهای لعاب سنگ توالت، استفاده از سنگ پا است. در این روش به هیچ عنوان نباید با فشار زیاد انجام شود، چرا که همین کار باعث خرابی و از بین رفتن لعاب میشود. حتما ای کار را به آرامی و با فشار کم دست و با توجه به مواردی که در زیر بیان کردیم انجام شود.
- برای انجام این کار، سنگ پا را خیس کنید و تا مراحل آخر این روند را ادامه دهید.
- سنگ پا را بدون استفاده از مواد شوینده، به آرامی و بدون وارد کردن فشار، روی لکه ها و خرابی ها بکشید. اگر فشار زیاد باشد، ممکن است لایه اصلی لعاب را از بین ببرید.
- این کار را تا زمانی که لکه ها کامل از بین بروند ادامه دهید.
- اگر بعد از شستن و تمیز کردن، لکه ها، متوجه آثاری از لکه و خراش دیدید، مجدادا این مراحل را انجام دهید.
جرم گیری و ترمیم رنگ کاسه توالت
ممکن است بعد از مدتی، متوجه لکه های سیاه یا زرد رنگ در کاسه توالت و سنگ روشویی شوید که با شستن معمولی از بین نمی رود، اگر این جرم و سیاهی بین خراش ها و خرابی لعاب سنگ باشد، می توانید از روش هایی که در بالا گفتیم استفاده کنید. اما اگر اینطور نبود لازم است موارد زیر را انجام دهید.
- مهمترین چیز برای بدتر نشدن این لکه ها، این است که سطح کاسه توالت و روشویی خود را زود به زود تمیز کنید.
- استفاده از شوینده های شیمیایی مناسب سرویس بهداشتی استفاده کنید.
- اگر باز هم لکه ها از بین نرفت و رنگ کاسه توالت به حالت قبل برنگشت، بهتر است که از جرم گیر های قوی استفاده کنید.
مراحل تعمیر روشویی
مراحل تعمیر روشویی متناسب با ایرادات مشاهده شده و نحوه نصب و کاربرد روشویی متفاوت میباشد. ایرادات مشاهده شده در سنگ روشویی، لوله کشی روشویی، قدیمی و آسیب دیده شدن تجهیزات روشویی و مواردی از این قبیل در تعیین روش و مراحل تعمیر روشویی تاثیر مستقیم دارد.
اولین اقدام در تعمیر و بازسازی سرویس بهداشتی را تغییرات و تعمیرات لازم در سبک انواع روشویی به خود اختصاص داده است. همین امر بر اهمیت یادگیری اصول تعمیر روشویی افزوده است. از مراحل اصلی تعمیر روشویی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- تعمیر کاسه روشویی
- تعمیر و ترمیم شکستگی بر سطح روشویی
- تعمیر و تعویض شیرآلات وابسته به روشویی
- تعمیر و تعویض سیفون متصل شده به روشویی
- تعمیر تجهیزات روشویی پایه دار و معمولی
- تعمیر تجهیزات وابسته به روشویی کابینتی
هر کدام از این اقدامات با استفاده از ابزار و لوازم مناسب و رعایت اصول و مراحل تعیین شده در تعمیر روشویی برای بازسازی سرویس بهداشتی ساختمان و تغییرات دکوراسیون آن صورت میگیرد. در ادامه با ابزارات اصلی کار تعمیر روشویی آشنا میشویم.
آشنایی با ابزارات مورد نیاز برای تعمیر روشویی
همانطور که برای نصب انواع روشویی در سرویس بهداشتی به ابزارات خاصی نیاز است، در این حالت نیز وابسته به نوع تعمیرات روشویی در دسترس بودن ابزارات از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از انواع آچار برای باز و بسته کردن شیرآلات قدیمی و نصب شیرآلات جدید در تعمیر روشویی و یا کاربرد دریل در تعویض و تعمیر سنگ روشویی و مواردی از مهم ترین نکات در اصول تعمیر و ترمیم انواع روشویی است.
نحوه تعمیر بخشهای مختلف روشویی
از آنجایی که تعویض و تغییرات کلی در تجهیزات روشویی گاها هزینههای زیادی را به دنبال دارد، بنابراین تعمیر و ترمیم روشویی با استفاده از ابزار و روشهای مختلف با استقبال زیادی مواجه شده است. این تعمیرات میتواند سطحی مثل ترمیم ترک سنگ روشویی و یا اساسی مانند تعویض و تعمیر شیرآلات و لولههای منتهی به سیفون روشویی باشد. در این قسمت به پر درخواست ترین خدمات تعمیر روشویی در بین کاربران و مشتریان متقاضی این سرویس اشاره میکنیم.
تعمیر روشویی شکسته
این سبک تعمیر روشویی از ترمیم لعاب روشویی گرفته تا ترمیم آسیب و ترک ایجاد شده بر روشویی را در بر میگیرد. روشویی شکسته در وضعیت نرمال و سطحی با استفاده از مواد و ملات خاص برای پر کردن درز سنگ روشویی و استفاده از رنگهای پوششی مخصوص قابل تعمیر است. در مواقع خاص نیز با استفاده از چسبهای مخصوص و یا ایدههای خلاقانه مثل تعمیر روشویی شکسته با نودل میتواند این شکستگیها و ترک روشویی را ترمیم کرد.
تعمیر روشویی شکسته با نودل
استفاده از نودل برای پر کردن شکستی سطح روشویی و تعمیر روشویی یک روش خلاقانه جدید به حساب میآید. ویدئوی آموزشی با همین مضمون منتشر شده که در آن نودل خوراکی را در قسمت شکسته شده روشویی قرار داده و سطح آن را با یک سنباده نرم با رویه روشویی هم سطح میکنند. سپس با اسپری چسب نودل را در محل قرار گرفته ثابت کرده و با رنگ پوششی هم رنگ با کاسه روشویی آن را میپوشانند. این روش از نظر اصول تعمیر روشویی خیلی مطمئن به شمار نمیآید.
رمیم شکستگی روشویی
یکی از آسیبهای جدی روشویی که با دردسرهایی مثل نشتی آب به بیرون روشویی همراه است ایجاد شکستگی بر سطح کاسه روشویی است. ترمیم ترک روشویی و همین طور ترمیم کاسه روشویی یکی از اساسی ترین مواردی بوده که نیاز به تعمیر روشویی را شکل میدهد. در این حالت با استفاده از ابزاراتی مثل یک دستمال تنظیف، اسفنج و ظرف آب، سنباده، اپوسکی ضد آب و کاردک اقدام به ترمیم شکستگی روشویی کنید.
ترمیم ترک روشویی
ترمیم ترک ایجاد شده بر سطح روشویی از سری اقدامات انجام شده در تعمیر روشویی در جنس و انواع مختلف است. انواع چسب و ابزار لازم برای ترمیم ترک روشویی در بازار تولید و جهت رفع ترک خوردگی روشویی عرضه میشود. استفاده از چسب مخصوص ترمیم ترک روشویی که اصولا به چسب ترمیم ظروف چینی شباهت دارد به همراه رنگهای پوششی ترک خورگی سطح روشویی را کم رنگ و گاهی محو میکند.
تعمیر شیرآلات روشویی
از دیگر موارد مواجهه با نصب شیر روشویی و تعمیر روشویی ایرادات و نقص در شیرآلات متصل به سیفون و لوله کشی متنهی به روشویی است. این سبک تعمیرات تا حدودی تخصصی تر بوده و باید با نظارت افراد کاربلد در زمینه تعمیر روشویی انجام شود. تعمیر شیر اهرمی، اتصالات لولههای اصلی روشویی و … از سری اقداماتی است که در تعمیر روشویی با مدلهای مختلف انجام میشود.
چند نکته اساسی در خصوص تعمیر روشویی
تعمیر روشویی که از سری اقدامات اصلی در بازسازی و تعمیر سرویس بهداشتی است باید بر طبق اصول و وابسته با نوع ایرادات مشاهده شده صورت گیرد. چند نکته در راستای بهتر صورت گرفتن تعمیر روشویی را با هم مشاهده میکنیم:
- در قدم اول ایرادات مشاهده شده در روشویی که نیاز به تعمیرات دارند را تشخیص دهید.
- ابزارات لازم برای تعمیر روشویی را تهیه کنید.
- اگر در خصوص تعمیر روشویی خصوصا در بخش شیرآلات تخصص و اطلاعات ندارید قبل از هر اقدامی با افراد متخصص در ارتباط باشید.
- در صورت مشاهده ترک و شکستگی در سطح روشویی در اولین فرصت برای ترمیم سنگ روشویی اقدام کنید.
- متناسب با مدل، سبک و محل نصب روشویی از ابزارات و لوازم مناسب برای تعمیر روشویی استفاده کنید.
- مدیریت
- بهمن 10, 1402
- 86 بازدید